15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:14
No menu items!

Un fost ministru în Guvernul Ponta câștigă procesul cu TAROM

spot_img

Lucian Isar, fost ministru pentru mediul de afaceri în Guvernul Ponta, a câștigat “războiul” deschis în instanță cu reprezentanții companiei aeriene din al cărei Consiliu de Administrație a făcut parte

TAROM_Otopeni

Magistrații Tribunalului Ilfov au decis că Tarom trebuie să-i plătească daune lui Lucian Isar (foto jos), fost membru în Consiliul de Administrație (CA) al companiei și fost ministru pentru mediul de afaceri în Guvernul Ponta, dar acest lucru nu implică revenirea lui Isar la conducerea companiei aeriene.

lucian_isar

În perioada mai – august 2012, Lucian Isar a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri în Guvernul Ponta, fiind unul dintre miniștrii cu cele mai bune CV-uri (fost vicepreședinte Citibank și fost membru în conducerea Bancpost). A plecat după mai multe divergențe cu Ponta.

În octombrie 2012, fostul ministru al transporturilor Ovidiu Silaghi anunța că Lucian Isar, alături de Dumitru Prunariu și Dan Pascariu, se numără printre cele şapte persoane selectate să facă parte din Consiliul de Administraţie al Tarom.

El a fost înlăturat însă din Consiliul de Administrație după doar câteva luni, în urma jocurilor de culise ale taberei Relu Fenechiu – Dan Pascariu. Dar și pentru că Isar a vorbit despre neregulile interne din companie.

De altfel, pe blogul său, Lucian Isar a scris constant despre jocurile dubioase de la Tarom.

D. Fenechiu a vizitat ieri la Tarom pe cei trei membri ai Consiliului de Administrație care sunt promotorii puciului împotriva conducerii executive: d. Pascariu, d. Demetriade și d. Macec. Deși a pierdut calitatea de ministru acesta se pare că se promovează intens, atât prin vizite la Ministerul Transporturilor unde conduce prin proprii secretari de stat, precum și la companiile unde și-a asigurat susținerea.

Lucian Isar
iulie 2013

Între timp, Fenechiu a ajuns după gratii, fiind condamnat pentru “găinăriile” făcute cu Electrica în dosarul “Transformatorul”, în care a fost trimis în judecată de DNA.

Lucian lsar a deschis însă anul acesta  un proces împotriva Tarom având ca obiect “pretenții”. Iar judecătorii Tribunalului llfov au decis că solicitările sale sunt întemeiate.

Admite acțiunea. Obligă pârăta către reclamant la plata sumei de 61.500 Euro în lei la cursul BNR din data plății, cu titlu de daune interese. Obligă pârâta către reclamant la plata sumei de 6392 lei, cheltuieli de judecată constând în taxă timbru. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi 27.06.2014.

Tribunalul Ilfov

Deocamdată, din datele de afișate pe portalul instanțelor de judecată nu rezultă că s-a declarat apel, judecătorii fixând termen pe 9 septembrie pentru îndreptarea unei erori materiale. După acest pas, sentința va fi motivată și comunicată părților care o pot contesta.

 Cristi Ciupercă