7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:37
No menu items!

Un fost luptător în trupele speciale ale Ministerului de Interne devine consilier juridic la Inspecția Judiciară a CSM

spot_img

CSM_SZ

Inspecția Judiciară de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a afișat zilele acestea lista finală a candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la examenul pentru ocuparea a cinci posturi de consilier juridic – personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din aparatul propriu al Inspecției Judiciare. Printre cei 17 candidați înscriși se regăsesc și câteva nume interesante. Astfel, pe lângă Monica Prejmereanu, actualul purtător de cuvânt al CSM, pe listă se află un alt nume interesant. Este vorba despre Ionuț Uzlău, soțul judecătoarei Andreea Uzlău de la Curtea de Apel București, în prezent detașată la CSM.

Prezența lui Ionuț Uzlău pe această listă de candidați surprinde dacă ținem cont de background-ul său profesional. Astfel, așa cum rezultă și din declarațiile de avere ale soției sale (Andreea Uzlău), Ionuț Uzlău a lucrat în Ministerul de Interne. Ce nu se spune în aceste declarații este unde în Ministerul de Interne a activat Uzlău. Potrivit informațiilor deținute de Sursa Zilei acesta a fost luptător în fostele trupe speciale ACVILA. Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie «Acvila» a fost desființat în martie 2009, luptătorii fiind transferați la Jandarmerie.

Imediat ce a părăsit Ministerul de Interne, așa cum rezultă din ultima declarație de avere depusă de Andreea Uzlău, soțul acesteia a fost angajat al firmei Urgent Curier.

Cristi Ciupercă