3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:23
No menu items!

Un fost lider al Ku Klux Klan candidează pentru Senatul SUA

spot_img

Un fost lider al organizației extremiste americane Ku Klux Klan și-a anunâat intenția de a candida pentru Senatul Statelor Unite ale Americii.

David Duke, fost lider al organizaţiei rasiste Ku Klux Klan, a anunţat intenţia de a candida pentru un post în Senatul SUA, din partea statului Louisiana, informează site-ul politico.com.

La o zi după ce ce Donald Trump a acceptat oficial candidatura republicană la prezidenţiale, Duke a anunţat pe site-ul său că într-un moment în care statul american este pe cale să se destrame şi nimeni nu are curajul să spună adevărul despre ceea ce se întâmplă, majoritatea populaţiei din această ţară are nevoie de o persoană care să le reprezinte interesele în faţa urii violente exagerate lansate împotriva lor de către instituţiile americane şi mass-media.

Anunţul lui Duke a fost făcut în contextul gravelor tensiuni rasiale cu care se confruntă statul american după uciderea prin împuşcare a unei persoane de culoare şi replica acestui eveniment, un atac armat în urma căruia au murit trei ofiţeri de poliţie.

david-duke

Extremistul antisemit este un fost reprezentant statal al New Orleans-ului şi candidat al postului de guvernator, respins de Congresul American în urmă cu 20 de ani.

În cadrul campaniei sale din 1991, în care candida împotriva lui Edwin Edwards, fostul guvernator al statului Louisiana, autocolantele pe care Duke le împărţea cu scopul de „a-l susţine” pe oponentul său erau imprimate cu „Votează escrocul. Este important”.

Emanuel Stan