15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:40

Un fost gardian la Poarta Albă a încercat să se sinucidă după ce a fost condamnat la închisoare

spot_img

penitenciar

Un fost gardian de la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, acuzat că, în urmă cu un an, a înjunghiat un deţinut în urma unei altercaţii, a încercat să se sinucidă, miercuri, tăindu-şi venele, după ce a aflat că a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă la omor.

Fostul gardian, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit de către soția sa, miercuri după-amiaza, pe malul lacului Siutghiol, la scurt timp după ce își tăiase venele. Femeia a alertat autoritățile la numărul unic de urgență 112, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Se pare că bărbatul a încercat să-şi ia viaţa după ce Tribunalul Constanţa a emis pe numele său, miercuri, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de trei ani şi şase luni pentru tentativă de omor.

Fostul gardian a fost condamnat după ce a înjunghiat un deținut în urma unei altercații. Incidentul a avut loc, în urmă cu un an, în curtea interioară a închisorii când deţinutul, care executa o pedeapsă de şapte ani în regim de maximă siguranţă, l-ar fi atacat cu pietre pe agent, iar acesta a încercat să-l imobilizeze, dar pentru că nu a reuşit, gardianul a scos un briceag cu care l-a înţepat în torace.

Bărbatul lucra de peste 16 ani la Penitenciarul Poarta Albă.

D.M.