6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 8:03

Un fost director în ADS îi cere explicații Laurei Codruța Kovesi. DOCUMENT

spot_img

Solicitarea vine ca urmare a afirmațiilor șefei DNA privind prescripția în dosarul ICA

Kovesi 3_SZ

Fostul director juridic al Agenției Domeniilor Statului, Cătălin Sandu, judecat în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), i-a trimis o solicitare șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru a-i explica bază legală a afirmaţiilor sale privind prescripţia din dosar.

Cătălin Sandu subliniază, în cererea sa, că declaraţiile lui Kovesi sunt contrazise de toate textele în vigoare legate de instituţia prescripţiei.

CITEȘTE AICI SOLICITAREA

Laura Codruta Kovesi a avansat, cu fervoare în ultima vreme, decembrie 2014 ca termen de prescriere în cazul dosarului privond privatizarea ICA.

Într-o declaraţie de presă, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a semnalat ca prescrierea în cazul respectiv ar fi 2023, după Noul Cod Penal, şi 2018, după Vechiul Cod. Voiculescu a susţinut că nu doreşte prescrierea faptelor din dosarul său, nici acum şi nici în 2023, ci o judecată pe bază de probe şi cu verdict.

La ultimul termen al dosarului cunoscut în presă ca „Telepatia”, judecătorii s-au sesizat din oficiu cu privire la posibilitatea unei noi repartizări aleatorii. Noul termen până la care s-ar putea lua o hatarare în acest sens este 1 iulie.

Andrei Tudor