38.7 C
București
joi, 5 august 2021 - 17:39

Un fost director al companiei de construcții Impregilo, numit șef de CA la Intesa Sanpaolo Bank România

spot_img

Intesa Sanpaolo Bank Romania a anunțat luni numirea lui Ezio Salvai în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al băncii, în locul lui Giovanni Battista Ravasio.

Pe contul personal de pe rețeaua profesională LinkedIn, CV-ul indică faptul că, în perioada 1996-1999, Salvai a fost membru al comitetului director al companiei de construcții Impregilo Spa. Din 2011, această companie se numește Salini Impregilo și a fost implicată în mai multe contracte din România, printre care și cel al autostrăzii Orăştie–Sibiu, care s-a surpat pe o porțiune de 200 de metri.

Potrivit unui comunicat al băncii, Salvai cunoaște foarte bine piața bancară din România, unde în perioada 2011 – 2013 a fost Director General şi membru al Consiliul de Administrație al Intesa Sanpaolo Bank Romania, iar din 2013 până în prezent a fost vicepreședinte al Consiliului de Administrație al băncii. Dl Salvai și-a început experiența bancară în anul 1972, în cadrul Istituto Bancario Sanpaolo din Torino şi a fost implicat în diverse funcţii executive, atât în Italia, cât și pe plan internaţional, în prezent fiind președintele Consiliului de Supraveghere al mai multor bănci din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo.

De asemenea, Giampiero Trevisan a fost numit vicepreședinte al Consiliului de Administrație al băncii. Acesta se află la al treilea mandat de membru  al Consiliului de Administrație al băncii, pentru primul mandat fiind numit în 2010. Totodată, a deţinut funcţii de președinte al Comitetului de Audit şi de membru in Consiliile de Administrație ale unor bănci din Grupul Intesa Sanpaolo din Europa Centrală și de Est și din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

T.S.