4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:49
No menu items!

Un fost ambasador al Italiei în România, blocat în India

spot_img

Curtea Supremă de Justiție de la New Delhi a dat un ordin prin care se precizează că ambasadorul Italiei în India, Daniele Mancini, nu are imunitate și nu are voie să părăsească această țară. Daniele Mancini a fost ambasador al Italiei în România, între 2005 și 2008.

Această decizie tensionează și mai mult relațiile diplomatice dintre India și Italia, provocate de un scandal legat de reținerea a doi marinari italieni. Cei doi marinari italieni au fost reținuți de autoritățile indiene în februarie anul trecut, după ce au ucis doi pescari. Italienii au susținut că au crezut că pescarii erau de fapt pirați care încercau să atace nava pe care se aflau.

India vrea să-i judece pe marinarii italieni însă autoritățile de la Roma se opun pe motiv că incidentul a avut loc în apele internaționale. Cei doi au fost lăsați să plece acasă, de sărbătorile de iarnă, în decembrie, și s-au întors în India pe 10 ianuarie. Apoi au cerut din nou să fie eliberați pent a merge să voteze în Italia, pentru alegerile parlamentare. Italienii au plecat din nou acasă pe 23 februarie, dar de atunci nu au mai revenit în India. Amnbasadorul Mancini a declarat că se oferă garant că ei vor reveni în India. Până atunci, autoritățile indiene nu îi mai permit diplomatului italian să părăsească țara. E.S.