28.5 C
București
vineri, 19 august 2022 - 23:06
No menu items!

Un fost agent FSB preia conducerea guvernului din regiunea Herson, ocupată de ruși

spot_img

Un responsabil rus, fost agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB), a preluat marţi conducerea guvernului în regiunea ucraineană Herson, ocupată de forţele ruse, relatează AFP.

Serghei Eliseev, care până acum a fost prim-adjunct al şefului de guvern în regiunea rusă Kaliningrad, „a devenit şeful guvernului regiunii Herson”, a anunţat luni seara, pe Telegram, Vladimir Saldo, care conduce administraţia de ocupaţie rusă. Guvernul lui Eliseev îşi preia atribuţiile marţi, a adăugat Saldo.

Licenţiat al Academiei FSB, Eliseev, 51 de ani, a activat în cadrul acestui serviciu de securitate în funcţii neprecizate, potrivit site-ului regiunii Kaliningrad.

Aleksei Kovaliov, fost deputat ucrainean care a trecut de partea Moscovei şi care a supravieţuit la sfârşitul lui iunie unei tentative de asasinat, a fost numit adjunctul lui Eliseev, pentru probleme de agricultură.

„Rusia este aici pentru totdeauna”, a declarat el.

După ce a ocupat regiunea Herson, Moscova duce o politică de rusificare: a fost introdusă rubla, au fost emise paşapoarte ruseşti, o bancă rusă şi-a deschis aici filială la sfârşitul lui iunie, vocile critice sunt reprimate şi activitatea economică este în mare parte sub controlul administraţiei de ocupaţie.

                                                                                                                   Adina Silav