4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 17:22
No menu items!

Un fost șef al ANAF a făcut plângere împotriva instituției pe care a condus-o

spot_img

Sebastian Bodu acuză încălcarea gravă a legislației rutiere

anaf_mare

Un fost șef al ANAF a făcut plângere penală împotriva angajaților instituției pe care a condus-o. Motivul este încălcarea legislației rutiere de către o „caravană” de mașini a Direcției Antifraudă.

Fostul șef al ANAF, Sebastian Bodu, îi etichetează pe angajații Antifraudă drept „milițieni” și îi acuză pe cei care au plecat din București spre Litoral cu zeci de mașini de serviciu de încălcarea Codului Rutier, deplasându-se pe banda de urgență a Autostrăzii Soarelui.

boduAm sesizat Poliţia Română pentru batjocura ANAF – DGAF de a ocupa banda de urgenţă a unei autostrăzi. Situaţia imortalizată în poza care a făcut ocolul presei, arătând un şir nesfârşit de autovehicule mergând sau staţionând demonstrează dispreţul pentru legislatia rutieră şi pentru situaţiile de reală urgenţă, precum cele la care participă autovehicule ale Salvării, Pompierilor sau Poliţiei.

În aceste condiţii am solicitat Poliţiei Rutiere o verificare a acestei situaţii şi, dacă urgenţa misiunii ANAF-DGAF nu se justifică, în conformitate cu ordinul de serviciu şi circumstanţele faptei, pentru ca autovehiculele respective să se fi deplasat pe banda de urgenţă, să dispună aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare gravitaţii acestor fapte.

Simpla logică spune că urgenţa este exclusă atunci când o coloană întreagă de autovehicule ale ANAF – DGAF se deplasează din capitală intr-un alt judeţ, situaţiile real urgente fiind punctuale, implicând unul sau câteva autovehicule (o verificare a unui TIR în mişcare, o acţiune împotriva unei fapte de contrabandă în derulare etc.). Cum poliţia rutieră a dat întotdeauna dovadă că aplică legea faţă de oricine, indiferent de funcţie, normal ar fi ca şi de această dată să demonstreze că nimeni nu este mai presus de lege, cu atât mai puţin cei care, la rândul lor, cer altora să respecte legea, chiar şi atunci când este abuzivă. Astept aşadar raspuns sesizării mele.

Nu am fost şeful ăstora, cu girofarul. DGAF a fost înfiinţată în 2012. Cum spuneam, sunt nişte miliţieni, o ruşine pentru fiscalişti din ANAF. Să închizi o firmă pentru diferenţe în gestiune este un abuz

Sebastian Bodu
fost șef al ANAF

Andrei Tudor