16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 20:49

Un Ferrari din 1962 a devenit cea mai scumpă mașină din lume într-o licitație

Vechiul record era de 29,7 mil. $

bonhams-ferrari-gto_0

Un autoturism Ferrari 250 GTO Berlinetta a fost vândut pe 38,1 milioane de dolari la o licitație în California, SUA, stabilind un nou record mondial pentru o mașină vândută prin licitație, potrivit agenției Bloomberg.

Modelul Coupe de două locuri din 1962 avea un preț estimat între 20 și 40 de milioane de dolari la licitația de joi, organizată de compania Bonhams.

Recordul anterior i-a aparținut unui model Mercedes-Benz W196R, pentru curse de Formula 1, care s-a vândut anul trecut pe 29,7 milioane de dolari, într-o licitație organizată tot de Bonhams.

”Acesta este vârful oricărei colecții de Ferrari. Aceste modele rămân de obicei la proprietari pentru o perioadă lungă, nu le vezi apărând la vânzare atât de des”, a declarat Robert Brooks, președinte la Bonhams.

Autoturismul a fost cumpărat în 1965 de Fabrizio Violati, un italian a cărui familie a făcut bani din agricultură și din ape minerale.

Prețul de vânzare, care include comisionul casei de licitații, nu a reușit însă să depășească recordul stabilit de cea mai scumpă mașină vândută vreodată – 52 de milioane de dolari pentru un Ferrari 250 GTO de curse, din 1963, într-o tranzacție privată.

V.B.