10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 11:24

Un elev premiat de NASA nu are bani să meargă în Canada pentru a-şi prezenta proiectul

spot_img

Alexandru George Ghinea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, are nevoie de aproape 3.000 de euro

nasa

Un elev al Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, care a câştigat locul al treilea la concursul internaţional “NASA Ames Space Settlement Design Contest 2015”, nu poate participa la o conferinţă internaţională în Canada, unde a fost invitat să-şi prezinte proiectul, din lipsa banilor.

Potrivit MEDIAFAX, Alexandru George Ghinea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, a câştigat premiul al treilea în cadrul concursului internaţional “NASA Ames Space Settlement Design Contest 2015” cu proiectul “Type2”, care creează o aşezare spaţială, cu o capacitate de peste 3.000 de oameni, ce ar permite acestora să trăiască în condiţiile atmosferice şi de gravitaţie de pe Pământ, dar în spaţiu artifical, gândit în totalitate de om.

Proiectul elevului român a reuşit să obţină premiul al treilea din aproape 1.000 de proiecte trimise de către 3.000 de elevi din toată lumea.

După obţinerea premiului, elevul bucureştean a fost invitat să participe la Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială (ISDC 2015), care va avea loc în perioada 20-24 mai în Toronto, Canada, pentru a-şi prezenta proiectul.

“Acest premiu reprezintă o oportunitate şi o onoare imensă pentru mine, fiind pasionat de acest domeniu. Prezenţa mea acolo ar fi o oportunitate pentru că aş putea găsi oferte directe de la facultăţi prestigioase din lume. Din păcate, liceul al cărui elev sunt nu poate pune la dispoziţie fonduri pentru achitarea taxelor de transport, cazare şi masă”, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Alexandru George Ghinea.

Costurile pe care le-ar presupune participarea sa la conferinţa din Canada se ridică la aproximativ 3.000 de euro.

Alexandru George Ghinea poate fi contactat pe [email protected].

R.D.