16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:04
No menu items!

Un director al COCA COLA dezvăluie cât zahăr conține celebra băutură

spot_img

coca-cola

Preşedintele pentru Europa al Coca Cola a mărturisit că o cutie din această băutură conține cantități de zahăr care nu sunt necesare corpului uman. Mai mult, acesta a afirmat că lucrurile trebuie să se schimbe în ceea ce privește mărimea recipientelor în care este servită băutura, informează news.com.au.

 Referindu-se la o porție de Coca Cola extra large, vândută de obicei la cinema, directorul companiei a afirmat că aceasta conține imensa cantitate de 44 de lingurițe de zahăr. „Este adevărat, cantitatea este impresionantă, însă ea dă energie consumatorului, dar este Coca Cola obligatorie? Nu, nu este, însă milioane de oameni se bucură de ea, ca parte din dieta lor zilnică”, precizează Quincey.

 O Coca Cola normal conține 35 de grame de zahăr, adică 6 lingurițe, conţinut similar cu al „unui cappucino sau al unei jumătăţi de croissant”.

Directivele forurilor decizionale din Marea Britanie recomandă ca zaharurile adăugate în produse să nu depăşească 10 la sută din totalul de energie oferit de alimentul respectiv.

Pentru un adult, doza de zahăr din alimente nu trebuie să depăşească 50 de grame pe zi, adică 10 cubuleţe, pe când o singură sticlă de 500 ml de Coca Cola conţine echivalentul a 10,5 cubuleţe.

James Quincey a tras atenția asupra faptului că, în ultima vreme, Coca Cola a făcut eforturi pentru a-și informa cumpărătorii cu privire la numărul caloriilor și conținutului de zahăr. Cum consumatorii nu vor să asimileze aceste informații, o idee ar fi ca ambalajele băuturilor să fie micșorate, a mai spus acesta.

O sticlă de 500 de mililitri de Coca Cola conţine 50 de grame de zahăr şi 180 de calorii, o sticlă de un litru de Coca Cola conţine peste 100 de grame de zahăr şi mai bine de 374 de calorii, iar o sticlă de doi litri cu aceeaşi băutură trece bine de 200 grame de zahăr şi de 800 de calorii.

 

R.M.