Un dans mai puțin obișnuit – ZUMBA FITNESS

Fitness-ul nu presupune neapărat un program fix, cu reguli “bătute în cui”

Modul în care acest tip de program fitness a apărut este amuzant, dar și interesant. Îți dai seama că fitnessul nu este neapărat un program fix, cu reguli “bătute în cui”, pe care, dacă nu le respecți, nu obții rezultatele dorite.

Originea acestui “dans”este în Columbia, unde instructorul de aerobic Beto Perez, realizând că a uitat CD-urile cu muzică pentru orele de aerobic, s-a văzut nevoit să folosească muzica pe care o asculta în mașină – salsa și merengue. Pentru că ritmul era cu totul diferit, a trebuit să modifice și mișcările (coregrafia), astfel încât ora de aerobic s-a transformat într-o oră de dans. Noul program fitness improvizat a avut un real success. În felul acesta, zumba a cunoscut succesul internațional.

Pentru că include o serie largă de mișcări simple, dar extrem de eficiente, Zumba lucrează mai multe grupe musculare, fiind benefică pentru tonifierea și sculptarea corpului. În același timp, fiind o activitate cardio, ajută foarte mult la arderea grăsimilor într-un ritm destul de rapid. Într-o oră de Zumba poți arde până la 1.000 de calorii.

Folosind principii de bază ale aerobicului și ale antrenamentelor cardio în general, care maximizează consumul caloric al organismului, Zumba prezintă beneficii cardiovasculare și de tonifiere. Cei mai solicitați mușchi sunt cei ai picioarelor și abdomenul. Dar sunt destul de solicitate și celelalte grupe musculare (brațe, spate, umeri și, foarte important, inima).

Acest tip de antrenament distractiv și mai puțin obositor începe cu încălzirea specifică, după care se repetă lent mișcările de bază ale dansurilor latino. Exercițiile de la început sunt menite să fixeze pașii de bază și execuția corectă a mișcărilor. De asemenea, în această etapă este pregătit corpul pentru efort, scăzând considerabil riscul accidentărilor.

De ce zumba? Multe persoane nu reușesc să ducă la bun sfârșit un program de fitness, de cele mai multe ori din lipsă de timp și de voință sau din cauza faptului că intervine plictiseala de-a lungul ședintelor. De aceea, exercițiile Zumba sunt potrivite pentru persoanele care se confruntă cu astfel de probleme. Oricine poate să participe la ședintele de Zumba, indiferent de vârstă. Important este să-ți placă să te miști pe ritmuri latino. Muzica plină de viață te îndeamnă la distracție și bună dispoziție. Te distrezi, scapi de stres, dar și de kilogramele nedorite.

Până data viitoare, nu uitați să fiți ALWAYS FIT AND READY FOR FITNESS!

Lucian Mera

NICIUN COMENTARIU