2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 4:48
No menu items!

Un cutremur de 6,5 grade pe Richter ar pune la pământ cele mai importante clădiri guvernamentale

spot_img

sediul_guvernului

Sediul Guvernului, cel al Ministerului Administraţiei şi Internelor și cel al Poliţiei Capitalei sunt printre primele clădiri importante din Capitală care vor cădea la un cutremur de peste 6,5 grade pe scara Richter. Afirmația îi aparține deputatului PSD Mădălin Voicu şi se bazează pe informaţiile pe care acesta le-a primit de la specialişti în domeniu.

Iar clădirile guvernamentale nu sunt singurele imobile importante din București care ar putea fi grav afectate de un cutremur puternic. Deputatul susține că și Clădirea Ciclop, Hotelul Ambasador și Cinema Pacea au acelaşi risc seismic ridicat.

“Sunt clădiri coapte, care nu vor rezista la un cutremur de peste 6,5 grade pe scara Richter. Sigur, depinde şi cât va dura un astfel de cutremur, însă există un real pericol din acest punct de vedere. Ar exista o variantă de mutare a angajaţilor, până la consolidarea clădirilor, în Palatul Parlamentului, care este ocupat doar în proporţie de 60 la sută, dar nu sunt suficienţi bani pentru aşa ceva”, a declarat Mădălin Voicu pentru Sursa Zilei.

Nicoleta Vera