joi, 3 decembrie 2020 - 0:22

Un Crăciun care ne va costa scump

Intermediarii uriașei afaceri Microsoft cu statul român au scăpat de procesul penal. Spălarea de bani s-a prescris

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, miercuri, încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Claudiu Florică şi a fostului jucător de tenis Dinu...

Enigma dispariției totemului din deșertul Utah a fost elucidată: patru bărbați l-au demontat și l-au cărat cu o roabă (VIDEO)

Circumstanţele în care un misterios obelisc metalic a apărut în deşertul Utah nu sunt deocamdată clare, însă recenta sa dispariţie pare să fi fost...

ONU recunoaște oficial proprietățile medicinale ale canabisului. OMS va studia efectele terapeutice, dar și controversele dependenței

ONU a recunoscut, miercuri, proprietățile medicinale ale canabisului într-un vot la Viena al Comisiei pentru stupefiante, organul executiv pentru politica de droguri a Națiunilor...

Oficial al Ministerului Sănătății: Vaccinarea generală a românilor, cel mai devreme în primăvara lui 2021

Vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii,...

Producătorii de preparate din carne vor să majoreze preţurile, până la Crăciun, cu 10%, ca urmare a scumpirii materiei prime, utilităţilor şi combustibililor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Timiş a spus că după creşterile de preţuri la energie, gaze şi combustibili preţul cărnii a urcat în ultimele luni cu 15%.

Şeful ARC a adăugat că producătorii de mezeluri vor încerca să mărească preţurile, pentru că ei cumpără carne mai scumpă cu aproximativ 25% comparativ cu începutul anului.

Radu Timiș a spus că asociaţia sa va încerca să mărească preţul doar cu 10%. Producătorii de carne susţin că materia primă este mai scumpă şi că în fiecare săptămână au loc scumpiri.

Carnea de porc s-ar putea scumpi cu până la 15% până la Crăciun.

Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, spune şi el că piaţa din România este dereglată de faptul că, în apropierea sărbătorilor de iarnă, se taie trei milioane de porci în fundul curţii.

Nici la carnea de pasăre piaţa nu suportă majorări mari de preţuri, iar producătorii susţin că vând în pierdere şi cer scăderea TVA.

Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România. Spune că producătorii scot bani din buzunar pentru a se menţine pe piaţă ”Reducerea TVA poate fi o soluţie imediată, dacă vrem să încurajăm vânzările. Dacă nu se va reduce TVA, se va pune problema insolvenţei pentru mulţi producători. Reducerea TVA va duce la diminuarea evaziunii fiscale şi la oferirea unor produse la preţuri accesibile”, a subliniat Ilie Van adăugând că producătorii de păsări ar trăi mai bine dacă ar vinde cerealele pe care le deţin decât să comercializeze carnea.

Interpol: Crima organizată deja tranzacționează vaccinuri antiCovid

Organizaţia internaţională Interpol a transmis miercuri un mesaj de avertizare către cele 194 de ţări membre, îndemnate să se pregătească pentru acţiuni ale crimei...

Acuzat de ultraj, fiul unui expert ce lucrează la Guvern a fost angajat, la 20 de ani, consilier la Institutul de Statistică

Pus sub control judiciar după ce a dat cu mașina peste un polițist, în fața Gării de Nord, Bogdan Florin Mardale se dovedește a...

Cuscrul șefului DNA, Crin Bologa, primar PNL, condamnat definitiv la închisoare

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv, miercuri, 2 decembrie, pe primarul oraşului Şimleul Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, la trei ani de închisoare cu suspendare...

Iohannis anunță că redeschide piețele în ultima zi de campanie electorală

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, în ultimele zile de campanie electorală, că redeschide piețele agroalimentare din România, sub pretextul că numărul de infectări...

Imagini de coșmar într-un spital COVID. Saloane insalubre și cadavre lăsate pe paturi. FOTO

Mizerie de nedescris, oameni dezbrăcați stând pe holuri, resturi de mâncare și cadavre pe paturile din salon sunt imagini surprinse în Staționarul 3 al...