20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:39

Un copil din clanul Cârpaci i-a furat mașina tatălui său și a lovit o tânără pe trecerea de pietoni

spot_img

Pentru că are doar 13 ani, copilul nu va răspunde penal, deși, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei

masina-de-politie

Un băiat în vârstă de 13 ani din familia de romi Cârpaci din Timişoara a furat maşina tatălui său şi a lovit o tânără de 20 de ani pe o trecere de pietoni, apoi a fugit de la locul accidentului. A fost prins de poliţişti la scurt timp de la producerea accidentului, dar, deși anchetatorii au deschis un dosar în acest caz, băiatul nu răspunde penal.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş au precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că un băiat de 13 ani a condus, joi seară, un autoturism, pe un bulevard din Timişoara, accidentând o tânără de 20 de ani care traversa pe o trecere de pietoni.

Minorul a condus un autoturism pe bulevardul 16 Decembrie din Timişoara, iar la un moment dat a accidentat un pieton care traversa prin loc marcat şi semnalizat corespunzător, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea Poliţiei. În urma accidentului, pietonul, o tânără de 20 de ani, din localitatea Călineşti, judeţul Maramureş, a suferit răni uşoare.

Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș
comunicat de presă

Poliţiştii au reuşit să-l prindă pe copilul de 13 ani la scurt timp după producerea accidentului.

Surse din Poliţie, citate de MEDIAFAX, au precizat că băiatul face parte din familia de romi Cârpaci din Timişoara. El a furat cheile maşinii tatălui său, apoi a plecat cu autoturismul prin oraş.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.