3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:46
No menu items!

Un copil de 14 ani şi un bărbat de 60 de ani, morți într-un incendiu

spot_img

Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o lumânare uitată aprinsă în casa bărbatului

pompieriUn copil de 14 ani şi un bărbat de 60 de ani, din localitatea Gârceni (județul Vaslui), au fost găsiţi carbonizaţi sub tavanul şi pereţii unei case prăbuşite în urma unui incendiu care a cuprins locuinţa, în noaptea de marţi spre miercuri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, cele două victime au fost surprinse de incendiu în locuinţa bărbatului de 60 de ani, unde băiatul de 14 ani rămăsese să doarmă peste noapte, fiind prieten cu fiul proprietarului. Acesta din urmă se certase cu tatăl lui marţi seara, motiv pentru care a preferat să doarmă afară, într-o căpiţă cu fân, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cel care a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia pompierilor a fost şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gârceni, la sesizarea făcută de paznicul satului, după ce a observat casa cuprinsă de flăcări.

În momentul în care echipajul de pompieri a ajuns la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu violenţă la locuinţă, fiind sesizaţi de către fiul victimei că în interiorul casei ar putea fi tatăl său şi un prieten, fără să ştie dacă aceştia au reuşit să se salveze. Din păcate, după lichidarea incendiului care a distrus în totalitate imobilul, trupurile băiatului de 14 ani şi bărbatului de 60 de ani au fost găsite carbonizate sub tavanul şi pereţii dărâmaţi ai casei.

Petru Iftene
purtător de cuvânt, ISU Vaslui

După primele investigații, pompierii cred că incendiul ar fi putut fi provocat de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată de una dintre victime. Și Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

S.R.