Un contrabandist de țigări a lovit o autospecială a Politiei de Frontieră Maramureș

Poliţiştii de frontieră din Sighet au fost nevoiţi să tragă şase focuri de armă în plan vertical pentru a reţine un bărbat care conducea un autoturism plin cu ţigări de contrabandă, însă suspectul nu s-a supus somaţiilor, iar, când încerca să scape, a lovit maşina poliţiştilor de frontieră.

Incidentul a avut loc joi seară, când o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet a încercat să oprească pentru control un autoturism, în localitatea Sighetu Marmaţiei, potrivit I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei. În momentul în care poliţistul de frontieră s-a apropiat de maşină, conducătorul auto a demarat în trombă, acroşând partea din spate a autospecialei poliţiei de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea fugarului, folosind semnalele luminoase şi acustice până la o stradă laterală din localitate. Acolo, conducătorul auto a abandonat maşina, încercând să fugă. Pentru reţinerea lui, oamenii legii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de armă în plan vertical.

La controlul asupra autoturismului, au fost descoperite 10 baxuri care conţineau 4.980 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 44.000 lei, marfa fiind ridicată în vederea confiscării.

Bărbatul este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru contrabandă. Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Tot joi, poliţiştii de frontieră de la Sighet au mai descoperit şi confiscat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 27.000 lei. Acestea au fost descoperite în apropierea frontierei de stat, iar în prezent se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. O.D.

NICIUN COMENTARIU