16.4 C
București
duminică, 2 octombrie 2022 - 9:33
No menu items!

Un consorțiu chinez va participa la privatizarea Oltchim și, eventual, la preluarea Arpechim

spot_img

oltchim

Reprezentanţii companiilor chineze Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, şi administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv şi BDO Business Restructuring, au semnat luni, în prezenţa ministrului Economiei, Andrei Dominic Gerea, Scrisoarea de intenţie în vederea participării consorţiului chinez la procedura de vânzare a combinatului Oltchim.

”Prin acest document, reprezentanţii Oltchim se angajează să asigure companiilor din China cele mai bune condiţii de transparenţă, tratament nediscriminatoriu şi concurenţial în procedura de vânzare a combinatului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

La sfârșitul lunii octombrie, partea chineză a făcut o vizită de documentare în România, când și-a manifestat și interesul pentru privatizarea combinatului.

Companiile chineze s-au arătat interesate și de preluarea rafinăriei Arpechim de la OMV Petrom. ”Semnarea Scrisorii de intenţie se înscrie în procedura demarată de administratorii judiciari împreună cu Ministerul Economiei pentru toţi investitorii interesaţi de privatizarea Oltchim, seria întâlnirilor urmând să continue în perioada următoare şi cu alte companii interesate de combinatul de la Râmnicu Vâlcea”, a mai transmis Ministerul Economiei.

Gerea transmitea recent că planul de reorganizare a Oltchim se va finaliza până la sfârșitul lunii ianuarie, anul viitor. Potrivit administratorilor judiciari, noua companie, dar și selecția investitorilor, se vor face în paralel până la jumătatea lunii februarie 2014.

Cosmina Croitoru