14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 3:00

Un consilier al lui Victor Ponta îi prevestește un dosar penal lui Liviu Dragnea

spot_img

Deputatul Raru Popa spune că Dragnea nu este credibil pentru a fi reformatorul PSD

Liviu Dragnea_SZ 1

Consilierul premierului Victor Ponta, deputatul PSD Radu Popa, l-a atacat dur pe vicepremierul Liviu Dragnea, președinte executiv al partidului.

Radu Popa a postat pe pagina sa de Facebook o declarație explozivă referitoare la fostul șef al campaniei pentru alegerile prezidențiale. Radu Popa consideră că Liviu Dragnea nu este tocmai potrivit să fie reformatorul PSD, în calitatea sa de „client al Parchetelor”. Popa este de părere că Liviu Dragnea va fi în curând urmărit penal după un aviz dat de președintele României, după cum prevede Constituția.

Dacă vrem să fim credibili când le spunem românilor că reformăm partidul, atunci nu Liviu Dragnea este cel care ar trebui să fie reformatorul PSD. Pentru că el este doar un alt client al Parchetelor și este numai o chestiune de timp până când președintele României va activa art.109 din Constituție

Radu Popa
deputat PSD

Potrivit Constituției, președintele României poate dispune suspendarea din funcție a unui ministru pentru care se dă aviz favorabil urmăririi sale penale.

(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Constituția României
articolul 109, alineat 2