13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:02
No menu items!

Un ciclon periculos loveşte România. Ce zone vor fi afectate

spot_img

Un ciclon se va forma în Marea Neagră şi va ajunge și în România. Meteorologii anunţă precipitaţii puternice, descărcări electrice  şi căderi de grindină.

Potrivit Elenei Mateescu, director ANM, deasupra Mării Negre se va forma, vineri, un ciclon, iar partea de sud-est a ţării va fi cea mai afectată.

„Da, este posibil ca în continuare în jumătatea estică şi mai ales partea de sud-est a ţării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea şi pe parcursul zilei de vineri de cantităţi de precipitaţii mai importante şi să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitaţii care să depăşească în continuare la nivel local 30-50 l/mp şi de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii şi izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Aceasta nu a exclus ca, în funcţie de evoluția fenomenelor meteo, să fie emisă şi o alertă de cod roşu.

Directorul ANM a mai precizat că până în jurul datei de 21 iunie vor fi în fiecare zi mesaje meteorologice generale de tip cod galben sau portocaliu pentru că fenomenele meteorologice extreme, ce caracterizează condițiile de instabilitate atmosferică accentuată, vor fi prezente, în special, în jumătatea estică a țării.