7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 5:39
No menu items!

Un celebru site de filme și seriale online a fost închis de procurori

spot_img

Celebrul site de filme și seriale online 990 a fost închis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal pentru piraterie administratorilor și deținătorilor site-ului de filme online 990.ro. Pe perioada cercetărilor, potrivit articolului 249 din Codul de Procedură Penală, bunurile care fac obiectul cercetărilor sunt puse sub sechestru. Astfel, site-ul 990.ro a fost suspendat.

Anul trecut, chiar în aceeași perioadă, Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de seriale, serialepenet.ro, a fost suspendat de autorități, pe pagina principală fiind plasat un mesaj care anunța că în cauză există un dosar penal. „Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2011 – prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restricţionat (care pun la dispoziţia publicului, ilegal, filme şi muzică), mai multe persoane au pus la dispoziţia publicului opere protejate de drepturi de autor şi drepturi conexe, contra unor sume de bani. Valoarea sumelor obţinute din activităţile ilegale şi supuse procesului de spălare a banilor se ridică la 500.000 de lei”, se preciza într-un comunicat al Parchetului General.

990

Serialepenet.ro era unul dintre site-urile care difuza seriale la o calitate video foarte buna, fara publicitate. Accesul era pe baza de abonament, dezvoltatorii trimitand clientilor, contra cost, prin posta, un cod cu ajutorul caruia aveau acces la baza de seriale.

Andrei Tudor