30 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 12:25

Un cap al lumii interlope israeliene a scăpat din al 9-lea atentat

spot_img

Un cap al lumii interlope israeliene a scăpat din al 9-lea atentat

Un atac cu bombă efectuat joi la prânz în Tel Aviv s-a soldat cu rănirea ușoară a șapte persoane. Ținta atacului a fost un lider al lumii interlope, Nissim Alperon, care conduce a treia familie ca importanță în rândul mafiei israeliene.

Alperon a scăpat din atac, al nouălea la adresa sa, fără răni. Atacul a fost comis de doi bărbați pe motocicletă, care au trecut pe lângă mașina în care se afla Alperon și au atașat o bomba de vehiculul oprit la o intersecție. Explozia a distrus și o altă mașină de pe șosea și un autobuz, în care nu se aflau călători. Acest atac a avut loc aproape de locul în care, pe 21 noiembrie 2012, un terorist palestinian a comis un atentat într-un autobuz, soldat cu 28 de răniți, și la câteva sute de metri de locul în care un frate al lui Nissim Alperon a fost asasinat, în 2008, de explozia unei bombe. Deflagrația a produs panică pentru că a avut loc în apropierea ministerului israelian al Apărării. Ministrul Ehud Barak nu era însă în clădire, fiind într-o vizită oficială la Washington. De asemenea, atacul a avut loc într-un moment tensionat, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 22 ianuarie.

Potrivit avocatului lui Nissim, citat de presa israeliană, acesta nu știe cine ar intenționa să-i facă rău.

Ultimul atentat la viața lui Nissim Alperon a avut loc în iunie anul trecut, când o bombă a explodat în mașina sa, iar asociatul interlopului a fost rănit.

În anul 2000,  el și alte cinci persoane au suferit răni serioase după explozia unei motociclete-capcană, în același loc în care a avut loc atentatul din iunie anul trecut. În 2002, Nissim Alperon și bodyguardul său au reușit să îl anihileze pe un asasin plătit. În 2003, asupra lui Alperon au fost trase focuri de armă, de două ori, iar în 2006, o bombă a explodat în mașina sa, dar el nu a fost rănit.

Alte două atacuri la viața sa au fost în 2007.

E.S.