19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:00
No menu items!

Un câine își așteaptă de cinci ani stăpânul în locul în care a murit, precum patrupedul Hachiko

spot_img

perro-bolivia 2

Un câine din orașul Cochabamba, Bolivia, își așteaptă de cinci ani, la un colț de stradă, stăpânul care a murit în acel loc într-un accident rutier.

Oamenii îi spun câinelui Hachi, Huachi sau Huachito, după numele faimosului câine Hachiko, povestea fiind extrem de asemănătoare, potrivit EFE.

Stăpânul câinelui din Bolivia era un student care mergea în fiecare zi la facultate cu motocicleta pe acel drum, iar patrupedul îl urma. Însă, într-o zi, tânărul a fost victima coliziunii cu un taxi și a murit în drum spre spital.

Din data aceea, câinele Hachi trece în fiecare zi prin intersecția unde s-a petrecut accidentul, se oprește și începe să  plângă, povestesc localnicii care îl hrănesc mereu.

Oamenii au încercat să-l adopte, însă de fiecare dată, patrupedul fugea din casa lor și se întorcea la locul accidentului, cu speranța că își va mai vedea stăpânul trecând pe acolo cu motocicleta.

Povestea este asemănătoare cu cea a câinelui Hachiko. Stăpânul patrupedului, un profesor de inginerie agronomă la Universitatea din Tokyo, a murit în anul 1925 în urma unei hemoragii cerebrale. Câinele a venit în fiecare zi la gară, timp de nouă ani, pentru a-și aștepta stăpânul la ora la care ajungea trenul cu care acesta făcea naveta. În onoarea patrupedului, a fost ridicată, în fața gării, o statuie de bronz. Hachiko a murit în anul 1935.

D.M.