4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:48
No menu items!

Un câine a donat sânge pentru a salva viața unei pisici

spot_img

cat-and-dog

Rivalităţile tradiţionale dintre animale au fost lăsate la o parte în Noua Zeelandă, după ce sângele unui câine a fost folosit pentru a salva viața unei pisici otrăvite, în urma unei transfuzii interspecii.

Kim Edwards, stăpâna pisicii Rory, și-a dus felina, care a mâncat otravă pentru șobolani, la un cabinet veterinar, potrivit AFP.

Doctorul veterinar, Kate Heller, a observat că pisica era foarte slăbită și avea nevoie de o transfuzie de sânge pentru a supraviețui, însă timpul nu era suficient pentru a-i fi luată o mostră și trimisă la un laborator pentru a-i fi stabilită grupa de sânge a felinei.

Kate Heller a decis să riște și să folosească sângele unui câine pentru a salva pisica, deși știa că aceasta poate muri dacă va primi o altă grupă decât a ei.  Însă, felina ar fi murit sigur dacă nu ar fi fost încercată această metodă.

Stăpâna pisicii a apelat la ajutorul unei prietene care avea un câine Labrador, pentru ca patrupedul să-i doneze sânge feline.

“Oamenii vor crede că procedura a fost cu adevărat riscantă şi, într-adevăr, aşa a fost. Însă a funcţionat şi am reuşit să-i salvăm viaţa”, a declarat doctorul veterinar.

În urma transfuziei de sânge, pisica a scăpat fără niciun efect secundar.

“Pisica Rory a revenit la normal și nu avem o felină care latră sau care aduce ziarul”, a spus Kim Edwards.

D.M.