4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 18:16
No menu items!

Un câine și-a salvat stăpâna, după ce a mirosit că are cancer

spot_img

max
Max este unul dintre câinii care a devenit un adevărat erou pentru stăpâna sa, după ce, în 2008 a simțit că stăpâna sa este bolnavă, așa că a devenit din ce în ce mai depresiv.

Starea sa de tristețe a alarmat-o pe Maureen, care era nedumerită în privința comportamentului lui Max, scrie BBC Earth. Acesta se apropia cu nasul de sânul ei și părea îngrijorat, devenind tot mai slăbit. Stăpâna sa se gândea chiar că o să îl piardă în curând.

A fost nevoie de multe controale și chiar de o biopsie pentru ca Maureen să realizeze că are cancer mamar și să își dea seama că Max i-a salvat viața. Atunci când stăpâna lui a venit acasă după ce s-a operat, Max a părut liniștit, după ce s-a apropiat de sânul ei și a mirosit-o.

Câinii pot mirosi schimbările din corpul nostru și încearcă să ne alarmeze pentru a merge cât mai urgent la medic.Unii dintre ei pot fi antrenați pentru a mirosi chimicalele minuscule pe care tumorile canceroase le secretă în corp, sau chiar schimbările nivelului zahărului din sânge.

C.A.