4.4 C
București
miercuri, 1 februarie 2023 - 15:43
No menu items!

Un bucureștean, jefuit și omorât, după ce scos bani de la bancă. A fost atacat într-o stație de autobuz

spot_img

Un bucureștean, în vârstă de 72 de ani, a fost jefuit și ucis, după ce a retras bani de la bancă și a cumpărat mai multe bunuri, apoi a fost tâlhărit. Criminalul a fost reținut.

Potrivit Poliției Capitalei, cercetările în acest caz au demarat în urmă cu trei zile, după ce polițiștii au fost sesizați de un spital de urgență că la camera de gardă a fost adus, în stare de inconștiență, cu leziuni la cap, un bărbat neidentificat, găsit în apropierea unei stații de autobuz din sectorul 3. Câteva ore mai târziu, bărbatul a decedat.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Tribunalului București și Serviciul Omoruri, iar în urma mai multor audieri a fost identificată victima și, prin intermediul unui membru al familiei sale, s-a reușit stabilirea traseului urmat de aceasta în ziua de 13 august.

De asemenea, în urma vizionării unor imagini surprinse de camerele de supraveghere s-a stabilit că bărbatul de 72 de ani a retras mai multe sume de bani de la o agenție bancară și avea asupra sa mai multe bunuri, care însă nu au mai fost găsite.

Ulterior, au fost identificate două persoane care intraseră în posesia unui bun, care îi aparținea victimei, iar în urma audierii acestora a rezultat că le fusese vândut de un bărbat din același cartier, cunoscut doar în baza unui prenume. S-a stabilit identitatea acestuia, iar în dimineața de 15 august a fost pus în aplicare un mandat de percheziție la locuința acestuia din sectorul 3. 

Criminalul a fost prins de polițiști în timp ce făcea Live pe Facebook, iar momentul capturării sale a fost transmis pe reţeaua de socializare.

Pe imagini se poate observa cum bărbatul se filmează în timp ce ascultă muzică şi fumează, iar după câteva secunde se ridică după ce aude zgomot la uşă, însă ulterior este pus la pământ de trei luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale.

El a fost dus la audieri, a fost reținut pentru 24 de ore de către Parchetul Tribunalului București, iar ulterior instanța a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, cercetat pentru tâlhărie urmată de decesul victimei.

                                                                                                                    Adina Silav