12 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 7:12

Un Boeing 737 a cerut aterizare de urgență în Rusia

spot_img

Un motor al aeronavei a cedat în timpul zborului

boeing utair

Un avion Boeing 737 cu 78 de pasageri la bord, a cerut aterizarea de urgenţă pe un aeroport din Sankt Petersburg, potrivit Reuters. Surse din aviația civilă au precizat că un motor al avionului a cedat.

Echipajul unui avion al companiei rusești UT AIR, care se deplasa pe ruta Moscova – St. Petersburg, a cerut aterizarea de urgență, după ce a constatat că un motor s-a defectat. Echipajul a emis un semnal de alarmă la ora 11.00, potrivit airlive.net.

Este al doilea incident de acest fel petrecut în decurs de o lună cu același tip de aeronavă, în spațiul aerian al Rusiei. Un avion Boeing al companiei Air France, care zbura de la Seul la Paris, a aterizat de urgenţă, în 15 februarie, pe aeroportul din Ekaterinburg, în Urali, din cauza unei defecţiuni la un motor. Aeronava, cu 290 de pasageri la bord şi 18 membri ai echipajului, a aterizat pe aeroportul Kolţovo din Ekaterinbug la ora 10.24 GMT. Motorul din stânga al Boeingului 777-300 al companiei Air France a încetat să mai funcţioneze în timpul zborului.

Olimpia Diaconiuc