11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:10

Un bărbat din Jibou a stat 7 ore într-un copac de teama unui urs care îl aștepta. Cine l-a salvat

spot_img

Un bărbat din Jibou, în vârstă de 67 de ani, a trăit momente dramatice în timp ce se afla într-o pădure la cules de ciuperci. Un urs a apărut chiar lângă el, iar omul a fugit cât l-au ținut picioarele. A reușit să se cațere într-un copac, însă, ursul nu s-a lăsat și l-a așteptat. Șapte ore a stat omul cățărat pe o creangă.

Pentru că se înserase și bărbatul nu mai ajungea acasă și nici la telefon nu răspundea, familia bărbatului a intrat în panică. A alerta poliția și mai multe echipe formate din polițiști, jandarmi și săteni au plecat în căutarea bărbatului.

Omul a fost găsit abia după miezul nopții.

„La data de 16 iunie, ora 23:40, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sălaj a fost sesizat prin 112, de către un bărbat, din Jibou, cu privire la faptul că, tatăl acestuia, în vârstă de 67 de ani, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 12:00, la cules de ciuperci şi nu a mai revenit. Acesta a mai relatat faptul că, a încercat, începând de la ora 18:00, să-l contacteze telefonic, însă nu răspunde”; potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

“Iar joi dimineaţa, ora 01,26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare, în pădure, în zona bazinelor de apă din localitatea Rona, urcat într-un copac.

„După ce a fost coborât, bărbatul a relatat echipelor de căutare faptul că, în timp ce căuta ciuperci, în jurul orei 18,00, a văzut un urs şi, de frică, s-a urcat într-un copac, unde a rămas până a auzit strigătele echipelor de căutare”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție Sălaj.

Potrivit salvatorilor, bărbatul a fost evaluat medical de către un echipaj de ambulanţă, constatându-se că nu a suferit leziuni aşa că s-a întors acasă în siguranţă.