19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 21:43

Un bărbat din Botoșani s-a vaccinat cu a treia doză. Susține că “vede și aude mai bine”. Polițiștii și DSP fac anchetă

spot_img

După ce reprezentanţii companiei Pfizer au anunțat că  recomandă un al doilea rapel la vaccinul anti-COVID-19, un bărbat din Botoșani s-a grăbit să-și facă a treia doză. Asta după ce a păcălit medicii din Dorohoi, spunându-le că este la prima doză.

Totul s-a petrecut duminică, în cadrul maratonului de vaccinare fără programare, care a avut loc în centrul municipiului Dorohoi. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, s-a prezentat la cortul montat în centrul Dorohoiului, cu buletinul, şi a spus că doreşte să se vaccineze, fiind la prima doză de vaccin. El a şi semnat actele conform cărora nu mai primise vaccinul, iar cadrele medicale nu l-au verificat întâi în baza de date a platformei de vaccinare. Așa că s-au grăbit să îl imunizeze, iar după ce i-au administrat serul şi au încercat emiterea adeverinţei, sistemul a emis un cod de eroare, apărând alerta că persoana figura deja ca fiind imunizată, arată monitorulbt.ro.

Bărbatul a recunoscut în cele din urmă că avea rapelul făcut în urmă cu o săptămână, dar a precizat că îşi dorea să mai facă câteva doze de vaccin, pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”.

Anchetă declanşată de DSP

Direcţia de Sănătate Publică a declanșat verificări pentru a afla cu exactitate cauzele care au dus la această situaţie.

„Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Dosar penal deschis de poliţişti

Poliţiștii au fost  sesizaţi de personalul medical din Dorohoi și fac o anchetă în acest caz. „În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.