9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:41
No menu items!

Un bărbat cu arsuri grave, plimbat prin trei spitale și transferat, până la urmă, în Belgia, a murit

spot_img

Potrivit Ministerului Sănătății, bărbatul în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit arsuri pe 64% din suprafața corpului, prin electrocutare, și care a fost transferat, 9 zile mai târziu, la un spital din Belgia, a murit. Bărbatul fusese victima unui accident de muncă – s-a electrocutat și apoi a căzut de la înălțime.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar în ziua următoare, a fost transferat în cealaltă parte a țării, la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

Angajatorul și familia au căutat să îl transfere în Belgia, au și achitat o mare parte din suma necesară spitalizării la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Numai că transferul în Belgia a fost amânat, în data de 28 ianuarie, pentru că aeronava DSU care trebuia să îl transporte a avut probleme tehnice. Pacientul a fost dus la al treilea spital, la Floreasca, iar în următoarea zi a fost transportat în Belgia cu un avion al Ministerului Apărării Naționale.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că a trimis Corpul de control la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul, pentru realizarea unui raport privind îngrijirile medicale acordate.