12.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024 - 5:41
No menu items!

Un bărbat care s-a accidentat cu scuterul a murit la Satu Mare pentru că patru spitale nu s-au înțeles între ele ca să îl trateze

spot_img

Un bărbat care a suferit un accident cu scuterul a murit, după ce patru spitale nu s-au înțeles între ele ca să îi acorde îngrijiri medicale. La Spitalul din Satu Mare unde a ajuns inițial nu erau doctori specializați să îl trateze.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani din județul Satu Mare care s-a dezechilibrat și a căzut cu scuterul a murit în spital, iar familia acestuia acuză că trei centre medicale ar fi refuzat să îl primească de la Spitalul Județean Sau Mare.

Bărbatul, din comuna Beltiug, lucra ca șofer în Germania și venise în vacanță în România. Săptămâna trecută, el a ieșit la plimbare cu un scuter, s-a dezechilibrat și a căzut din mers, fiind dus cu o ambulanță la Spitalul Județean Satu Mare, potrivit stirilorprotv.

„A derapat cu scuterul și i-a căzut pe piept. Un consătean l-a găsit și m-a sunat că îi e rău la soțul și ce să facă, dacă să sune la ambulanță. În salvare s-a urcat pe picioarele lui,” a povestit soția bărbatului.

După aproape zece ore de la internarea la Spitalul Județean, un reprezentant al spitalului a sunat-o pe soția pacientului să îi spună că a intrat în stop cardio-respirator, dar că și-ar fi revenit. Până a ajuns însă femeia la spital, soțul său a murit. Ea spune că la spital a aflat că medicii au cerut ajutor colegilor din Cluj, Oradea și Baia Mare pentru transferul soțului său, însă aceștia ar fi refuzat.

Bărbatul avea o fisură de trahee, iar la spitalul din Satu Mare nu este niciun specialist în chirurgie toracică.

„Între 05:00 și 06:00 dimineața am vorbit și mi s-a spus că a făcut un stop cardiac și la 07:00 dimineața mi s-a spus că s-a refuzat transferul de la spitalul din Satu Mare, că s-a încercat sau au încercat transferul. Nu i-au dat nicio șansă la viață, la 52 de ani”, afirmă soția bărbatului, citată de stirileprotv.ro.

„Medicul de gardă din ATI din serviciul de urgență, din UPU, din Satu Mare, a contactat medicul de gardă din chirurgia toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj. I s-a spus să adreseze celui mai apropiat Centru de Chirurgie Toracică, din Baia Mare, care are dotarea necesară, Terapie Intensivă. E la o oră distanță și poate să îi monteze tub de dren. I-a spus exact ce trebuie să facă”, a declarat Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

                                                                                                                   Adina Silav