0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 15:22
No menu items!

Un bărbat a fost sfâșiat de un urs în Tulgheș. Un elicopter SMURD îl transportă la spital

spot_img

O persoană a fost atacată de un urs uriaș sâmbătă dimineață, în Tulgheș, județul Harghita. Potrivit informațiilor de la fața locului, bărbatul este grav rănit. Un echipaj SMURD Corbu și un echipaj SAJ Borsec au ajuns la bărbatul rănit. A fost solicitat un elicopter SMURD.

 

Bărbatul este vânător și în momentul în care a fost atacat de fiară era împreună cu fiul său. Acesta din urmă a apelat serviciul unic de urgență 112 și a cerut ajutor. 

Potrivit echipajelor sosite la fața locului, bărbatul are răni la nivelul feței, mâinii drepte și piciorului stâng. I s-au acordat îngrijiri medicale, dar va fi transportat la spital cu un elicoper SMURD.

Atacurile urșilor în această zonă s-au intensificat în ultima perioadă, spun autoritățile. Cu o zi înainte un alt bărbat de 61 de ani a fost atacat de o ursoaică.

Este vorba de un bărbat, tot din Tulgheș care-și căuta animalalele aflate la pășunat când în față i-a apărut un urs.

A fost rănit , dar a reușit să se salveze. În prezent se află în stare bună la spitalul din Toplița.

Primarul localității, Marcel Vancu, spune ca omul a avut noroc să scape cu viață pentru că sălbaticiunea s-a speriat de el și s-a ales doar cu plăgi mușcate pe brațe și picioare.

El a avut putere să ajungă într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă de unde a putut apela Serviciul de Urgență 112 iar salvarea a venit imediat.