14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:16
No menu items!

Un banal medicament interzis la început de pandemie este introdus acum în teste noi

spot_img

La final  de pandemiei de coronavirus, în timp ce majoritatea țărilor ridică restricțiile severe impuse timp de mai multe luni, medicii continuă testele și încearcă acum să introducă în tratamente un medicament nerecomandat la început în protocoalele medicale.

Medicamentul care nu era recomandat, inițial, pentru tratamentul în debutul bolii se găsește în orice farmacie și se vinde cu rețetă. Este vorba de spre banalul și celebrul ibuprofen

“Câţiva medici din Londra, de la St Thomas și Kings College, consideră că ibuprofenul, care este un medicament antiinflamator şi calmant, ar putea trata dificultăţile de respiraţie la pacienţii cu COVID-19. Aceștia speră că tratamentul poate ajuta pacineţii să respire fără ventilatoare.

În cadrul procesului, jumătate dintre pacienți vor primi ibuprofen pe lângă tratamentul obişnuit. Studiul va folosi o formulă specială de ibuprofen, faţă de tabletele obișnuite pe care oamenii le-ar putea cumpăra din farmacii. Unii oameni iau deja această capsulă lipidică sub formă de medicament pentru afecțiuni precum artrita”, anunță România TV.