8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:01
No menu items!

Un băiat de 13 ani, sfâşiat de câini în Teleorman. Nimeni nu i-a sărit în ajutor

spot_img

La doar câteva zile de la tragedia din Capitală, când o femeie a fost ucisă de câini, un copil de 13 ani, aflat în vizită la bunici, în comuna Conţeşti din Teleorman, a fost atacat de o haită de câini.

Un băiat de 13 ani, din București, care se afla pe un scuter a fost atacat de o haită de 6 câini în comuna Conțești, din județul Teleorman. Rănit, băiatul a reușit să se refugieze într-o curte și să-și anunțe tatăl, care l-a urcat într-o mașină și a gonit spre spital.

Viteza mare a atras atenția unui echipaj de poliție, care i-a oprit. După ce le-a fost explicată situația, polițiștii au pornit sirenele și girofarul și au escortat mașina până la spital.

„La data de 24 ianuarie, a.c., în jurul prânzului, un minor în vârstă de 13 ani, din municipiul București, care se afla în vizită la bunici, în comuna Conțești, județul Teleorman, în timp ce se deplasa pe un moped în extravilanul comunei, ar fi fost atacat de 6 câini comunitari, ulterior acesta reușind să se refugieze în curtea unei persoane. În urma evenimentului, minorul a suferit răni pe corp, fiind transportat de tatăl său la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale,” a transmis Poliţia Judeţeană Teleorman.

Copilul a primit de îndată îngrijiri și se află în afara oricărui pericol. 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul sau deținătorul temporar al acestuia, a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Martori la scenele violente au fost vecinii, care n-au sărit să-l ajute pe copil.

Tatăl băiatului a povestit că acesta a strigat după ajutor, însă oamenii nu au intervenit de frica câinilor agresivi.

Haita de câini a fost găsită de către Poliţia Animalelor, care va trebui să stabilească acum cui aparţin şi de ce nu au fost luate măsuri până în prezent.

                                                                                                                  Adina Silav