14.6 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 4:40
No menu items!

Un bătrân a încurcat întregirea moșiei prezidențiale de la Nana

spot_img

nana

Ioana Băsescu a cumpărat 290,41 de hectare la Nana, în județul Călărași. Inițial s-a vorbit despre o suprafață a moșiei de 300 de hectare, însă, atunci când s-au publicat detaliile contractului de vânzare-cumpărare, s-a văzut și suprafața exactă.

Explicația diferenței este simplă: un bătrân nu a vrut în ruptul capului să își vândă, pentru întregirea lotului prezidențial, cele câteva hecare pe care le are în proprietate.

Marin Laibăr are în jur de 80 de ani și câteva hectare de pământ chiar în zona în care Ioana Băsescu și-a cumpărat terenul agricol. Nimeni nu l-a convins, deși s-a încercat acest lucru, să renunțe la proprietatea sa. Primarul comunei Nana a explicat că bătrânul își lucrează singur terenul și plantează ce se plantează în jur, pentru a beneficia și el gratis de tratamentele care se aplică culturilor din jur. Cei care fac fertilizările nu pot să ocolească parcela sa.

Edilul comunei Nana a mărturisit faptul că nu a reușit nici el să îl determine pe Marin Laibăr să plece de-acolo, dar că, în ciuda încăpățânării acestuia „îl respectă foarte mult pentru că este un om de treabă”.

Nicoleta Vera