3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 6:17

Un bărbat de 49 de ani din Brașov a murit după ce a fost plimbat între spitale

spot_img

Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov face o anchetă în cazul unui bărbat de 49 de ani, care a murit în unitatea medicală, după ce a fost plimbat între spitale

tanar-batut ambulanta

Rudele bărbatului susțin că acesta a murit din cauza unei injecţii făcută de medicii de pe ambulanţa chemată acasă.

Şeful Serviciului de Ambulanţă Braşov, Liviu Stelea, a declarat că o ambulanță de la subunitatea Târlungeni a ajuns la locuința bărbatului din localitatea Săcele. Echipajul, format din șofer și asistentă a constatat că bărbatul era în șoc anafilactic, după ce luase un medicament piafen pentru o durere de cap. Medicamentul conține algocalmin, la care bărbatul era alergic. În ambulanță, asistenta i-a făcut o injecție cu adrenalină, susțin cadrele medicale, injecție care este specifică în cazurile de șoc anafilactic.

Bărbatul a fost dus la Spitalul de Urgență Brașov, dar după câteva ore, medicii l-au trimis acasă. În aceeași seară, bărbatului i s-a făcut și mai rău, iar piciorul în care i s-a făcut injecția i s-a umflat foarte tare. După ce a chemat din nou ambulanța, bărbatul a fost transportat din nou la Spitalul de Urgență Brașov, unde medicii decid trasferul la Spitalul de boli Infecțioase. După câteva ore, cadrele medicale de aici îl trimit înapoi, pe bărbat, la Spitalul de Urgență. Medicul chirurg care l-a consultat aici i-a făcut anestezie generală, deoarece infecția cuprinsese tot piciorul, după care a fost supus unie intervenții chirurgicale. După aproximativ 3 ore de la operație, pacinetul amurit la spital.

Raportul medicilor legişti arată că bărbatul a murit din cauza unei ”celulite necrozate” la piciorul stâng şi că acesta nu suferea de vreo afecţiune cronică.