1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:07
No menu items!

Un bărbat de 101 ani a votat la Pitești

spot_img

Un bărbat în vârstă de aproape 101 ani, din Piteşti, a votat duminică la Secția 41 din orașul său natal. El a fost primit cu aplauze de cei din secţia de votare şi a declarat că votează de când avea 21 de ani, pentru că românii trebuie să meargă la urne astfel încât majoritatea să decidă.

Fost deținut politic, Alexandru Zamfirescu a fost însoțit la urne de fiica și de nepoata sa.

El nu s-a regăsit pe lista de vot, însă a fost trecut pe o listă suplimentară.”Am fost primit cu aplauze de cei din secţie, aşa s-a întâmplat şi în vară la referendum. Sunt sănătos, am venit cu drag, eu de la 21 de ani tot votez, am votat de multe ori, cu excepţia perioadei celor 13 ani de puşcărie politică şi am asistat la cea mai mare fraudă electorală, cea din 1946, când s-a votat mult pentru ţărănişti, dar s-a făcut fraudă mare. Am mai spus-o, s-a făcut şi un cântec: <<foaie verde de cicoare/votăm ochi şi din urnă iese soare>>. Practic, 70 la sută au votat cu ţărăniştii şi-au ieşit 96 la sută comuniştii”, a explicat Alexandru Zamfirescu.

Apoi a adăugat: “Ăsta sunt eu la aproape 101 ani, am 100 de ani şi jumătate. Duc şi am dus mereu o viaţă liniştită: am fost pe front, am făcut puşcărie ca deţinut politic în temniţa comunistă”, a spus Alexandru Zamfirescu.

Fiica lui Zamfirescu are aproape 80 de ani şi spune că tatăl ei este “un român de ispravă, un exemplu pentru această ţară”.

“Arată perfect, uitaţi-vă şi dumneavoastră, parcă are 60 de ani, iar mulţi spun, dându-şi coate, <<uite-l şi pe nea Sandu, cu soţia>>. Dar eu sunt fiica, este extraordinar. Este coerent, vesel, a fost atent la toate detaliile, buletin de vot, ştampilă, loc de semnătură, dar şi la faptul de a-şi lua înapoi cartea de identitate, valabilă până în 2072. Nu a fost bolnav, nu ştie ce e aia durere de spate, de picioare, n-a făcut o injecţie, n-a luat o aspirină. În peste o sută de ani a învăţat pe toată lumea numai de bine. Este un român de ispravă, un exemplu pentru această ţară”, a declarat fiica lui Alexandru Zamfirescu, Măndica Duca.

La plecarea din secţia de votare din Piteşti, bărbatul de aproape 101 de ani a fost din nou felicitat şi aplaudat de cei prezenţi.

R.D.