9.9 C
București
vineri, 15 octombrie 2021 - 22:28

Un bărbat cu permisul auto anulat a mers beat la examenul pentru redobândirea acestuia

spot_img

etilotest

Un bărbat de 28 de ani din Pitești căruia în urmă cu doi ani i-a fost anulat permisul de conducere pentru infracţiuni la legislaţia rutieră a mers beat la examenul pentru redobândirea carnetului de conducere, el refuzând apoi recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Ionuţ Ilie Zamfira avea anulat permisul de conducere din anul 2010, pentru infracţiuni la legislaţia rutieră, iar acum a susţinut examen pentru redobândirea permisului, el reuşind să treacă de proba teoretică.

La testarea practică, tânărul s-a prezentat băut.

“A condus câţiva metri, a fost întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, pentru că emana miros, a negat, dar examinatorul a decis imediat ca acest candidat să fie verificat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,51 mg/lde alcool pur în aerul expirat. A fost dus ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti pentru recoltarea de probe biologice”, a declarat şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Vehicule Argeş, comisar şef Emil Angheloiu.

Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice, iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuz de recoltare de probe biologice.

Ulterior, el a recunoscut că a băut cu o seară înainte de examenul auto, spunând că era supărat după ce fratele său a fost arestat.

A.V.