27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 18:59
No menu items!

Un bărbat căutat de autorităţile din SUA pentru fraudă cu cărţi de credit, prins în judeţul Dolj

spot_img

Close-up of man's hand inserting bank card into machine

Un bărbat din Craiova, căutat de autorităţile americane pentru fraudă cu cărţi de credit şi furt de identitate, a fost prins de poliţişti în judeţul Dolj, urmând ca procurorii să ceară instanţei punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele lui de către un tribunal din SUA.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost prins luni, de poliţiştii de investigaţii criminale din IPJ Dolj, acesta fiind urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul Districtual al SUA – Districtul Nevada, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Acesta este suspectat de fraudă cu cărţi de credit şi furt de identitate, fapte pe care le-ar fi comis în perioada 2005-2011.

Parchetul Curţii de Apel Craiova a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar marţi va cere instanţei punerea în aplicare a mandatului de arestare preventivă a acestuia.

Până la definitivarea procedurilor de extrădare către autorităţile din SUA, suspectul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Poliţiştii au primit date şi informaţii suplimentare despre bărbatul căutat de autorităţile americane prin intermediul Biroului Naţional Interpol.

A.V.