12 C
București
vineri, 16 aprilie 2021 - 22:21

Un bărbat alergic la electricitate este prizonier în propria casă

Bărbatul suferă de o boală rară care îi cauzează dureri groaznice de fiecare dată când intră în contact cu dispozitive electrice

electricitate

Un britanic suferă de o hipersensibilitate electromagnetică şi nu poate folosi niciun dispozitiv electric.

Din cauza stării sale, Peter Lloyd este prizonier în propria casă. Nu are lumină, îşi încălzeşte apa pe aragazul cu gaz şi nu foloseşte niciodată telefonul sau televizorul. Îşi petrece aproape tot timpul pe canapeaua din locuinţa închiriată şi citeşte peste 100 de cărţi în fiecare an, potrivit mirror.co.uk.

Cei care îl vizitează sunt nevoiţi să îşi lase telefoanele mobile şi ceasurile în afara casei, pentru a nu-i afecta sănătatea.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani suferă de o boală rară care îi cauzează dureri groaznice de fiecare dată când intră în contact cu dispozitive electrice. Locuieşte cu câinele său Iggy Pop în Cardiff, însă şi-ar dori să se mute într-o colibă în pădure pentru a evita orice contact cu electricitatea.

Proprietara casei a obţinut chiar un ordin de evacuare, nemulţumită de faptul că imobilul a fost debranşat de la lumină.

Parlamentul European a aprobat în 2009 o rezoluţie prin care cei care suferă de de hipersensibilitate electromagnetică să fie recunoscuţi drept persoane cu dizabilităţi.