12 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 7:16

Un bărbat a stat trei ani cu pense de 17 centimetri în stomac

spot_img

Un bărbat a stat trei ani cu pense de 17 centimetri în stomac
foto: newsbv.ro

Colegiul Medicilor Mehedinţi anchetează cazul unui chirurg de la Spitalul Judeţean care a uitat în stomacul unui bărbat două pense de 17 centimetri lungime, bărbatul fiind reoperat după 3 ani.

Potrivit Mediafax, un bărbat din Mehedinți în vârstă de 45 de ani a fost operat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, în 31 august 2010, după ce, în urma unui accident de circulaţie, o bucată de lemn i-a secţionat stomacul.

Acesta a declarat că a simțit dureri la câteva luni de la operație, însă situația financiară nu i-a mai permis să meargă la medic.

“Când stăteam într-o dungă ieşeau coarnele de la o pensă, ieşeau puţin prin piele şi se observau. Nu am mers la doctor că mă simţeam bine, am muncit. Am auzit la televizor că s-au mai întâmplat cazuri de astea şi au stat şi 10 ani cu aşa ceva, aşa că am zis că nu oi fi eu primul care moare. (…) Fetiţa mi-a spus să pun magnetul şi atunci mi-am dat seama că am un corp străin în mine”, a povestit bărbatul.

La începutul lunii aprilie a acestui an, durerile bărbatului s-au acutizat după ce s-a împiedicat și a căzut.

Acesta a fost transportat la spital, iar în urma unei alte operații, medicii i-au scos din abdomen două pense de câte 17 centimetri lungime.

“M-am împiedicat de bordura de la fântână şi am căzut într-o parte. Atunci am simţit că m-a înţepat ceva. M-am gândit în acel moment că mi s-a rupt ceva în intestin şi că nu o mai duc. Când am ajuns la spital mi-au făcut raze, iar doctoriţa de acolo mi-a spus că am atelier mecanic. S-a infectat unul dintre intestine acolo, era puroi”,  a spus bărbatul.

După externarea acestuia, familia a depus o plângere la Colegiul Medicilor Mehedinţi, cerând sancţionarea medicului Vorel Ţepeluş, care l-a operat pe bărbat în anul 2010.

“Este o anchetă în desfăşurare. O să comunicăm decizia şi evident că medicul va fi sancţionat. Acele pense au fost uitate. Rămâne în discuţie natura sancţiunii. Cel mai probabil se va da un avertisment. Cauzele acestor greşeli sunt vicii de organizare. Instrumentarul de la sală este vechi şi descompus, nu se păstrează o evidenţă a instrumentelor din casoletă. Doctorii lucrează într-o presiune fantastică şi aceste greşeli nu sunt rare şi se vor mai întâmpla în viitor”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi.

A.V.