15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:31

Un băiat în vârstă de 10 ani a obţinut diploma de BACALAUREAT

spot_img

Tanishq Abraham este una dintre cele mai tinere persoane din lume care au absolvit liceul

 Tanishq Abraham

Un băiat care locuieşte în statul american California, membru în organizaţia exclusivistă Mensa, a obţinut diploma de bacalaureat la vârsta de 10 ani, informează site-ul revistei People.

Tanishq Abraham a devenit una dintre cele mai tinere persoane din lume care au absolvit liceul. Băiatul, care locuieşte în oraşul Sacramento, a primit diploma de bacalaureat în cadrul unei ceremonii private, în prezenţa familiei şi a câtorva prieteni, duminică. Totodată, el a primit și o scrisoare de felicitare din partea Casei Albe, conform televiziunii KXTV din Sacramento.

Tanishq a studiat la domiciliu şi consideră că absolvirea liceului la vârsta de 10 ani nu a fost o sarcină uşoară, dar nici foarte dificilă, scrie revista People.

Mama lui, Taji, spune că, deşi a bănuit multă vreme faptul că fiul ei are un talent special, a ştiut cu certitudine acest lucru doar după ce a primit rezultatul unui test de inteligenţă al fiului ei. Tanishq a fost primit în Mensa, o organizaţie globală exclusivistă care are ca membri persoane cu un nivel de inteligenţă deosebit de ridicat, alcătuită din 2% din totalul populaţiei mondiale, la vârsta de patru ani.

Tanishq spune că a început deja să urmeze cursuri pentru facultate şi doreşte să devină om de ştiinţă, dar şi preşedintele ţării. El intenţionează să urmeze cursurile de la Facultatea de medicină de la Universitatea California şi să găsească un leac pentru cancer.

Organizaţia Mensa a fost înfiinţată în Marea Britanie în anul 1946, cu scopul de a reuni persoanele care au un coeficient de inteligenţă ridicat. Organizaţia include în prezent circa 110.000 de membri din 100 de ţări.

C.A.