4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 17:18
No menu items!

Un băiat de 14 ani, cercetat pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil de şase ani

spot_img

copil

Un băiat de 14 ani, din localitatea Costeşti, Vaslui, este cercetat pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil de şase ani, într-un depozit de furaje.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au spus că băiatul de 14 ani, copilul de şase ani şi fratele acestuia de patru ani se jucau de-a v-aţi ascunselea într-un depozit de furaje. Agresiunea ar fi avut loc când copilul de patru ani a fost lăsat să numere, la perete.

“Sesizarea la Poliţie a fost făcută de către tatăl băieţelului de şase ani, care susţine că un minor de 14 ani a întreţinut relaţii sexuale cu fiul său. În cauză, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale desfăşoară cercetări pentru viol”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au început o anchetă în acest caz.

“Copilul de şase ani nu conştientizează în prezent ceea ce i s-a întâmplat. S-a discutat cu mama minorului, căruia i s-a spus că poate accesa serviciile de consiliere ale specialiştilor noştri dacă va observa modificări de comportament ale fiului său”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Autoritățile vor dispune o expertiză medico-legală în cazul copilului de 14 ani pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

D.M.