Un băiat de 14 ani, cercetat pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil de şase ani

copil

Un băiat de 14 ani, din localitatea Costeşti, Vaslui, este cercetat pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil de şase ani, într-un depozit de furaje.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au spus că băiatul de 14 ani, copilul de şase ani şi fratele acestuia de patru ani se jucau de-a v-aţi ascunselea într-un depozit de furaje. Agresiunea ar fi avut loc când copilul de patru ani a fost lăsat să numere, la perete.

“Sesizarea la Poliţie a fost făcută de către tatăl băieţelului de şase ani, care susţine că un minor de 14 ani a întreţinut relaţii sexuale cu fiul său. În cauză, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale desfăşoară cercetări pentru viol”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au început o anchetă în acest caz.

“Copilul de şase ani nu conştientizează în prezent ceea ce i s-a întâmplat. S-a discutat cu mama minorului, căruia i s-a spus că poate accesa serviciile de consiliere ale specialiştilor noştri dacă va observa modificări de comportament ale fiului său”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Autoritățile vor dispune o expertiză medico-legală în cazul copilului de 14 ani pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

D.M.

NICIUN COMENTARIU