4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:20
No menu items!

Un băiat de 10 ani a fost rănit pe o pârtie din județul Reșița

spot_img

Un băiat de 10 ani a fost rănit pe o pârtie din județul Reșița

Astăzi după-amiază un copil a fost accidentat pe o pârtie de schi din Semenic, după ce a fost lovit în faţă de un dispozitiv al teleschiului.  Victima a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

Șeful Salvamont Caraş-Severin, Valentin Balaban a declarat că băiatul a suferit un traumatism maxilo-facial, însă, deși inițial medicii ajunși imediat la fața locului au luat în calcul transportul cu un elicopter la un spital din Timişoara, victima a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa.

“Copilul se află acum la Spitalul Judeţean din Reşiţa şi are un traumatism maxilo-facial. În termeni populari, asta înseamnă că are câţiva dinţi din faţă sparţi şi o vânătaie în zona gurii. Iniţial, am crezut că va fi nevoie de intervenţia elicopterului pentru a-l transporta pe copil la Spitalul Judeţean din Timişoara, însă după ce a fost consultat de medicii din Reşiţa s-a decis că nu este cazul să fie transportat la un alt spital. Cel mai probabil, pe viitor, va avea nevoie de o intervenţie la Clinica de Maxilo-Faciale din Timişoara, însă nu este o urgenţă”, a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont din Caraş-Severin.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat că este vorba despre “un băiat de zece ani care a fost lovit de o componentă a instalaţiei de schi-lift, acesta nefiind atent. Minorul a fost însoţit pe pârtie de părinţi, iar în urma accidentului acesta a suferit un traumatism maxilo-facial. La faţa locului au intervenit salvamontiştii, care i-au acordat copilului primul ajutor”.

O.D.