21.7 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 10:48

Un avocat a reuşit să anuleze prelungirea stării de alertă. Ce a decis Curtea de Apel Cluj

spot_img

Un avocat clujean a atacat în instanţă prelungirea stării de alertă în România. Cazul a fost judecat de Curtea de Apel Cluj, care s-a pronunţat zilele acestea.

Avocatul clujean Adrian Rusu Samuilă a reuşit să obţină în instanţă anularea prelungirii stării de alertă.

Curtea de Apel Cluj a decis că prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021 nu este justificată.

“Admite în parte cererea formulată de reclamantul R.A.S. în contradictoriu cu pârâtul G.R. şi pe cale de consecinţă, anulează Hotărârea de Guvern nr. 432/08.04.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021”, se precizează în minuta Curţii de Apel Cluj.

Guvernul României nu poate fi însă obligat să adopte pe viitor alte Hotărâri de Guvern privind instituirea şi prelungirea stării de alertă. Decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel Cluj a anulat recent mai multe dispoziţii din Hotărârea de Guvern care se referă la condiţionarea participării la diferite evenimente doar a persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă un test PCR negativ, deoarece consideră că acestea sunt discriminatorii şi “nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim”. Decizia, care nu este definitivă, a fost anunțată pe 7 iunie, iar marți, 15 iunie, Curtea de Apel Cluj a publicat motivarea acesteia.