3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 5:38
No menu items!

Un avocat şi un poliţist, trimişi în judecată de DNA după ce au cerut mită 5.000 de lei

spot_img

dna

Un avocat din Baroul Mehedinţi şi un agent de la Biroul Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin au fost trimişi în judecată, luni, de procurorii anticorupţie, după ce i-au cerut unui șofer 5.000 de lei pentru a-l scăpa de dosarul penal întocmit în urma unui accident rutier.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis luni, într-un comunicat de presă, că, în cursul lunii octombrie, avocatul Dan Bălănescu a cerut de la o persoană, cea care a şi formulat denunţul, 5.000 de lei. Banii urmau să ajungă la Valentin-Ionuţ Chiriac, agent şef adjunct în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin. După primirea sumei, Chiriac trebuia să-l determine pe un agent de poliţie să nu întocmească un dosar penal împotriva denunţătorului implicat într-un accident rutier.

La data de 14 octombrie 2013, denunţătorul i-a remis inculpatului Bălănescu Dan, în prezenţa inculpatului Chiriac Valentin Ionuţ, suma de 1.500 lei, din cei 5.000 lei pretinşi, iar la data de 26 noiembrie 2013, avocatul Bălănescu Dan a primit de la denunţător şi diferenţa de 3.500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Direcția Națională Anticorupție

Potrivit anchetatorilor, în timpul urmăririi penale, au fost consemnate la o unitate bancară sumele de 3.095 de euro şi 11.800 de lei, care au fost ridicate cu ocazia percheziţiei efectuată la domiciliul agentului de poliţie. Instanţa urmează să dispună restituirea către denunţător a sumei de 1.500 de lei.

Atât avocatul, cât şi agentul de poliţie vor fi judecați de magistrații Curții de Apel Craiova pentru trafic de influenţă.

R.D.