19 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 19:32

Un avion militar american a cerut să aterizeze la Kogălniceanu după ce parbrizul s-a spart

avion-militar-american

O aeronavă militară americană cu 15 persoane la bord a cerut să aterizeze pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, luni după-amiază, după ce parbrizul avionului s-a crăpat şi ar fi putut duce la depresurizarea acestuia, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Oficialii Ministerului Transporturilor au precizat că avionul militar american de tip C 17 Galaxy a anunţat controlorul de zbor de la ROMATSA că aeronava are parbrizul crăpat, ceea ce poate duce la depresurizarea avionului, iar piloţii au raportat necesitatea unei coborâri de urgenţă din motive de siguranţă, până la 3.300 de metri şi solicitarea de a ateriza pe Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa.

Aeronava decolase din Iordania, având ca destinaţie baza militară Rammstein (Germania).

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului constănţean, Elena Vîţă, aeronava a aterizat în siguranţă, iar pasagerii urmează să fie preluaţi şi evaluaţi de echipajele medicale aflate la faţa locului.

Mai multe ambulanţe, cinci maşini de pompieri şi 16 pompieri americani salvatori au fost trimiși pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu pentru a interveni în cazul acestei aterizări în condiţii speciale.

R.D.