17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 18:08

Un avion care decolase într-o cursă spre Amsterdam s-a întors pe Otopeni

spot_img

Pasagerii aeronavei TAROM care a revenit la sol vineri dimineață după semnalarea unei defecțiuni tehnice vor pleca spre Amsterdam cu o altă cursă a companiei, cu decolarea programată la ora 13.10.

Potrivit unui comunicat al companiei TAROM, cursa TAROM RO 361 cu destinația Amsterdam, care a decolat vineri de pe aeroportul Henri Coandă la ora 09.00, s-a întors la București din cauza unei defecțiuni la instalația de climatizare.

“Cursa RO 361 cu destinația Amsterdam a decolat de pe aeroportul Henri Coandă la ora 09.00. După 25 de minute, echipajul a sesizat o indicație necorespunzătoare la bordul avionului și a luat decizia să se întoarcă la București, punând pe primul loc siguranța pasagerilor”, se menționează într-un comunicat al companiei.

Aeronava de tip Boeing 737 a aterizat cu bine la București, iar pasagerii au fost debarcați și sunt asistați de reprezentanții TAROM. “Aceștia nu au fost nicio clipă în pericol”, dă asigurări operatorul aerian.

“În ceea ce privește situația aeronavei, după verificări, tehnicienii au constatat că a fost vorba de o defecțiune minoră la instalația de climatizare. Compania regretă inconvenientele create de întreruperea zborului și asigură pasagerii TAROM că prioritatea este să le asigurăm călătorii în deplină siguranță”, se mai arată în comunicat.

Un avion cu 117 pasageri la bord aparținând companiei TAROM a fost întors din drum vineri dimineață, pe aeroportul Otopeni, după ce piloții au primit o semnalizare că ar putea exista o defecțiune tehnică la bord.

R.D.