3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:48
No menu items!

Un autobuz cu hidrogen va circula pe străzile din București, timp de o săptămână

spot_img

Un autobuz cu hidrogen marca Solaris va circula până pe 2 decembrie în Capitală, în urma unei colaborări între Solaris Bus & Coach, Societatea de Transport Bucureşti STB şi Primăria Municipiului Bucureşti. Autobuzul va fi testat de administraţia locală, în vederea familiarizării cu cea mai nouă tehnologie de propulsie şi a diminuării emisiilor poluante de dioxid de carbon.

Conform unui comunicat al companiei, cetăţenii Capitalei au ocazia să circule cu autobuzul Urbino 12, vehiculul urmând să funcţioneze în perioada 24 noiembrie – 2 decembrie pe traseul liniei 336.

Autobuzul Urbino 12 cu hidrogen va fi prezent timp de mai bine de o săptămână pe traseul stabilit în Bucureşti.

Această acţiune face parte dintr-un tur naţional început de Solaris în luna octombrie 2021, în care un autobuz cu hidrogen este prezentat în 12 oraşe din România.

Turul autobuzului Solaris Urbino 12 cu hidrogen prin cele 12 oraşe din România cuprinse în traseu, inclusiv Bucureşti, este realizat în colaborare cu Linde Gaz România, partener care asigură alimentarea acestuia cu hidrogen.

Autobuzul Solaris cu hidrogen este caracterizat de un nivel scăzut de zgomot în timpul deplasării, ce garantează o experienţă plăcută de călătorie, atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri.

Mai mult, confortul pasagerilor va fi asigurat şi de o serie de beneficii precum: sistemul de climatizare, camerele de supraveghere, dar şi un sistem modern de informare.

De asemenea, aceştia îşi vor putea reîncărca dispozitivele mobile în porturile USB disponibile, în timp ce persoanele cu mobilitate redusă vor avea la dispoziţie o rampă şi un compartiment pentru scaune cu rotile.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din oraşele: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare, Oradea, Mediaş şi Târgu Jiu, vehiculele electrice şi hibrid fiind preponderente.

De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrare în următoarele 12 luni, către diferite municipalităţi din România.